SIRI KATHRINE RUDE

Medie:        Papir, uld, keramik og glas
Telefon:      5055 1866
Email:        sirirude66@gmail.com
Udstilling:  Skovparken 28, 2680 Solrød Strand – parkering på Gammel Køgevej
Medudstiller: Lotte Malmkjær

Jeg er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Designskolen, hvor jeg har studeret glas, keramik og tekstil.

Der er to hovedinteresser der mødes i mit arbejde; lysestes effekt på landskabet og traditionshåndværk.

Udenfor mit barneværelsesvindue i Norge havde jeg vestnorske fjeld og fjorde. Fra meget tidlig alder har jeg været optaget af hvordan lyset og farverne skifter og forandrer et landskab. Alt fra de orange og turkise vinterhimler over havet, til hvordan lyset kunne få fjeldene til at ændre form. Hårde skarpe konturer det ene øjeblik og bløde linjer det næste. Det grønne gennemsigtige fjordvand og det brusende kolde Atlanterhav.

Håndens arbejde og det tilfredsstillende ved at skabe, har fulgt mig lige så længe som fascinationen for landskaber. Jeg kommer fra en familie af kreative kvinder som aldrig lod gode tekstiler gå til spilde.

Da jeg kom til Danmark for 17 år siden, skulle jeg finde mit Danmark. De første år sugede jeg til mig af de åbne landskaber, lyset over Køge bugt og bøgeskovenes særlig atmosfære.

De billeder og objekter du kan se til kunstdage ved bugten, er alle opstået som leg med materialer og teknikker. Det er de traditionelle tekstile teknikker som indfarvning med naturmaterialer, væv, strik og broderi der møder papir og porcelæn. Landskaberne er danske, klitterne og bøgeskoven er med, men legen og udformningen er min egen.

Vi ses til Kunstdage ved bugten 2024
Siri